Összeugrott Lázár és Márki-Zay

2018. június 22. 19:15

Lázár János és Márki-Zay Péter a tao-pénzeken ugrottak egymásnak a hódmezővásárhelyi pénteki képviselő-testületi ülésen, amelyet a polgármester nyomására hozták nyilvánosságra.

Amikor Lázár János a város sportberuházásait sorolta - amelyek hét év alatt épültek meg -, Márki-Zay Péter polgármester azt mondta: itt az alkalom, hogy Lázár országgyűlési képviselőként bebizonyítsa, milyen sok pénzt tud hozni a városnak. Lázár erre visszavágott, hogy inkább a polgármesternek kellene gesztusokat tennie a vállalkozók felé.

A testületi ülésen Márki-Zay elérte, hogy Fekete Ferenc - aki nem mellesleg Lázár János barátja -, lemondjon a város sportreferensi tisztségéről, ugyanis a polgármester azzal "vádolta" meg, hogy Lázárral közösen tisztességtelenül használták fel a tao-pénzeket.

Lázár a Facebookon állt ki Fekete mellett: „Most jövök a város képviselő-testületének az üléséről. Volt egy kis csetepaté. Bevallom élveztem, mert kezdek kicsit berozsdásodni, muszáj föllépni néha ilyen vitákban. És különösképpen méltánytalannak tartottam, hogy Fekete Ferenc barátomat, akivel 18 éven keresztül próbáltuk a vásárhelyi sportegyesületeknek segíteni, méltatlan támadások érték. 

A polgármester megvonta tőle a bizalmat, arra kényszerült, hogy lemondjon a tisztségeiről. Én ezt helytelen dolognak tartom, mert az olyan embert, aki a sportért akar tevékenykedni, azt támogatni és nem támadni kell” – emelte ki Lázár János.

Hozzátette: 2.5 milliárdot kalapoltunk össze a városnak, de bármikor félreállunk. Ha akarja csinálja más.

Forrás: Sztárklikk
Szerző: Konczik Márton