Rendőröket állítanak a csomagpakolók mellé Ferihegyen

2018. February. 13. 11:56

Mostantól rendőrök ellenőrzik a csomagpakolókat a ferihegyi repülőtéren, hogy megelőzzék a további lopásokat. Ezt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság felderítő osztályának vezetője mondta, miután beszámolt arról, hogyan sikerült elfogniuk azokat a tolvajokat, akik feltörték Babos Tímea teniszvilágbajnok bőröndjét.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Rendőri Igazgatóság is a sajtóból értesült arról, hogy Babos Tímea csomagját is megrongálták és meglopták Ferihegyen - mondta Bráda Balázs, az igazgatóság felderítési osztályvezetője.

Hozzátette: a gyors nyomozati munka révén először egy ötfős rakodóbrigádot tudtak beazonosítani, majd további megkeresések, adatgyűjtések és a kamerafelvételek visszanézése után három főre csökkent a gyanúsítottak száma.

Végül megállapították, hogy két ember terhére róható a lopás, ők a meggyanúsításuk után a kihallgatáskor be is ismerték tettüket.

A korábbi poggyászlopásokkal kapcsolatban Bráda Balázs elmondta: nem csak most, ebben az ügyben értek el sikert, hanem korábbi ügyeikben is, ezért nem teljesen fedi a valóságot az, amikor az emberek azt mondják: egy híres ember káresete kell ahhoz, hogy javuljon a helyzet.

"Az ilyen lopások jórészt a repülőgépek belsejében történnek. Ott viszont repülésbiztonsági okokból nincsenek kamerák, ezért kollégáink kint vannak a rakodásoknál, megfigyelik azokat, ezzel próbálják elejét venni ezeknek a nem kívánt eseményeknek" - mondta Bráda Balázs.

Forrás: InfoRádió / Sztárklikk