Rengeteg baj van Gyurcsánnyal, de ebben következetesebb, mint a kritikusai

2017. November. 02. 16:48

Akik azzal bírálják Gyurcsány Ferencet, hogy pont a határon túli magyarok szavazati jogának megvonásáról szóló kampánya fog mozgósítani a határon túl, azok miért nem bírálták azt a másik 7 (!) ellenzéki pártot, amelyek automatikusan két mandátumot adnának át a határon túlra? Hm?

2014-ben egy mandátum sorsáról döntöttek a határon túl. Ezen múlt a kétharmad. Semjén azóta vért izzad, hogy mindenféle trükkökkel felnyomja a határon túli magyar állampolgárok számát, a Fidesz (közpénzből) tízmilliárdokért igyekszik felvásárolni ugyanitt a magyar szervezeteket, hogy regisztráltassák az ott élőket szavazni.

Ha sikeresek, talán megduplázzák a 2014-es létszámot. De az ellenzéki pártok összefogósdi választási javaslata mindezt megoldaná nekik, mert rögtön két mandátumot adna, alapból.

Szóval lehet azon panaszkodni, hogy jaj, Gyurcsány majd pont azzal mozgósít határon túl, hogy a szavazati jogukat vonja kétségbe, de akkor tessék odatenni azt a kommentet, posztot, cikket emellé, amit akkor írt a panaszos, amikor a pártok a Kossuth téren összegyűlve (a DK kivételével) azt mondták, hogy legyen rögtön két mandátum a határon túl.

Rengeteg baj van Gyurcsánnyal, de speciel ebben következetesebb, mint a kritikusai. Azt a jogomat, amit a közös kultúra és nyelv ápolása, a közös terhek és a közös felelősség viselése alapoz meg, Semjén úgy szórja boldog-boldogtalannak, mint bolond pék a lisztet.

Cserébe szavazatot kér és kap is. Erről nem szabad hallgatni, ezt pláne nem kéne erősíteni, erről beszélni kell végre. Ez lenne az ellenzék dolga, nem túszként viselkedni, meg közös országot hazudni olyanokkal, akik maguk talán sosem jártak itt, csak a szavazatukat postázzák el, Orbán Viktorra, természetesen.
Szerző: Ceglédi Zoltán