Rettegő vállalkozók Orbán maffiaállamában

2018. February. 14. 14:38

Bod Péter Ákos volt MNB-elnök, a V18 Mozgalom tagja Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt lakossági fórumának vendége volt.

A városi könyvtárban megrendezett fórumon Bod Péter Ákost a korrupcióról, annak jövőt is aláásó következményeiről kérdezték a konzervatív közgazdászt – számolt be a hvg.hu.

Márki-Zay Péter azzal indította a beszélgetést, hogy Bod Péter Ákost egy négy évvel ezelőtti interjújából vett mondatának megmagyarázására kérte. Ez volt az a mondat, amelyben akkor a közgazdász a napszemüvegben céget kérőkre utalt.

Bod Péter Ákos a közelmúltból hozott példával kezdte: a napokban, ismerősi körben egy szállodaipari vállalkozó mesélte megrettenve, hogy bejelentkezett hozzá egy nagyon-nagyon magas beosztású férfi lánya, és ő ettől nagyon ideges lett. Lehet, hogy nem veszik el a cégét, és felesleges az aggodalom, de milyen az, amikor egy látogatás bejelentésekor ez vetődik fel abban, akihez látogatóba jönnek? Ez nem normális – mondta Bod Péter Ákos.

Majd a négy évvel ezelőtti interjúban elhangzottakhoz annyit fűzött hozzá, hogy éppen az interjú előtti héten három érintettől is hallott olyan történetet, hogy megjelentek náluk, hogy adják el a prosperáló cégüket. Amikor nemleges választ adtak, jött a fenyegetés, hogy majd meglátják, hogy mi következik. Aztán jöttek a hatóságok vizsgálódni, a beszállítók visszaléptek, majd a meggyengült céget olcsón megvásárolták.

„Nem egy ilyet hallottam, így feltételezhetően ezek nem elszigetelt esetek voltak, ahogy az egyébként előfordulhat. Kérdezik tőlem, hogy miért nem teszek feljelentést. Ezeket nehéz bizonyítani, hiszen szóbeli üzeneteken alapulnak” – folytatta a közgazdász. Ezért is tartja fontosnak az egyetemi tanár, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Forrás: hvg.hu