Rétvári véleménye az EU-s pénzekről

2017. September. 21. 12:00

Az uniós integrációval Magyarország a csatlakozás előnyei mellett annak minden hátrányos következményét is vállalta, így az EU-támogatások nem tekinthetők adománynak, azokat hazánk jogos ellentételezésként kapja - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az Európai Szociális Alap fennállásának 60. évfordulója alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Szolnokon.

Rétvári Bence hangsúlyozta, mostanában gyakran előfordul, hogy - elsősorban a keleti tagországok előtt - a támogatásokat egyfajta jótékonyságként tűnteti fel az EU.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Magyarország csatlakozásakor nem csupán a támogatási politikának, de a vámuniónak és a közös piacnak is részévé vált, saját, "gyenge lábakon álló" gazdaságát és piacát megnyitva az unió tőkeerős cégei előtt.

Az uniós támogatások mindennek csupán szerény ellentételezésére szolgálnak, a magyar kormány ennek szellemében kívánja e forrásokat felhasználni és ennek megfelelő tiszteletet vár el minden uniós politikustól Magyarország iránt - húzta alá.
Forrás: MTI-Sztárklikk