"Sokat dolgoztam a Fidesz 2018-as sikeréért"

2017. September. 22. 08:10

Lázár János a Kormányinfón megerősítette, hogy nem szeretne kormánytag lenni 2018-tól. Visszavonulna a választókerületébe, és országgyűlési képviselőként folytatná a munkáját.

"Ha csak rajtam múlna, az a tervem, hogy a választókerületemben dolgozom 2018 és 2022 között. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek hosszú távú ambícióim, 42 éves vagyok, ha van feladat, akkor van ambíció, de nehéz egy fenékkel két lovat megülni" - mondta a Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, megerősítve egy korábbi interjújában elhangzottakat.

Kifejtette, hogy kibővült a választókerülete, ami több ember képviseletét jelenti, és ez több feladattal és nagyobb felelősséggel jár.

Szándékát már jelezte Orbán Viktor kormányfőnek, aki viszont még több alkalommal tárgyalna erről.

"Ha csak rajtam múlik, a választókörzetemmel foglalkozom, annak ügyeit szeretném intézni, ott most többet tudnék segíteni, mint a kormányzatban" - emelte ki Lázár János.

Úgy vélte, a miniszterek és a fideszes politikusok sem vádolhatják azzal, hogy cserben hagyja őket.

"Azok közé tartozom, akik sokat dolgoztak azért, hogy a Fidesz eséllyel száll ringbe 2018-ban,
amikor újra bizalmat kér az ország irányításához. Elvégeztem a munkámat, ami rá volt bízva. Megértést szeretnék kérni a párttársaimtól, a minisztertársaimtól és a főnökömtől is" - hangsúlyozta.
Forrás: InfoRádió / Sztárklikk