Süsü, Mekk Elek és Hetedhét Palota várja a Városligetben

2018. április 17. 10:01

A Városligetben a tervek szerint jelentősen csökken majd az autóforgalom. Különleges élményt ígér a hamarosan megnyíló Hol nem volt vár is - mondta a Liget Budapest Projekt kert- és tájépítészeti miniszteri biztosa.

Az eredeti terveknek megfelelően az autóforgalmat leviszik a földfelszín alá, véleménye szerint erre szükség van a park civilizált, kellemes használatához. Ez a projekt egyik legfontosabb eleme.

Persányi Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy alternatív fejlesztésekkel és útvonalakkal váltják ki a mostani felszíni forgalmat.

A liget útjain belül a hatalmas leaszfaltozott felületet - csaknem 320 ezer négyzetmétert - csökkentik. Ebből 75-80 ezer eltűnik, helyette zöldfelület, park lesz, tavakkal tarkítva, például a Vajdahunyad vára is körbecsónakázható lesz.

Persányi Miklós kitért arra is, hogy Csukás István is közreműködött a meséi által ihletett Hol nem volt vár kialakításában, amely a tervek szerint április végétől várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az építményt az Egri Várhoz hasonlította sokszínűségét tekintve. A játszóhely úgy lesz kialakítva, hogy lesz egy külső és egy belső vár, ez utóbbiban kap otthont a Hetedhét Palota, ahol 7 próbát kell kiállni a látogatóknak, mire végigjárják a 3 emeletet.

A termekben olyan régi ismerősökkel találkozhatunk, mint Vuk, Süsü, a sárkány, Dr. Bubó, Mekk Elek, a Nagy HoHoHo Horgász és Pom-Pom.

A főigazgató kiemelte, hogy bár a gyerekek mai mesekultúráját kevésbé jellemzik a klasszikus magyar alkotások, azonban ezek a kultúra olyan elemei, amelyeket érdemes megmutatni.

Az egyes termekben a próbák pedig úgy lesznek összeállítva, hogy az egyszerű játékok vegyülnek az interaktív feladatokkal, így minden korosztály számára élvezhető kikapcsolódás lesz.

Forrás: InfoRádió / Sztárklikk