Szabó Szabolcs eladó, indulhat a licit

2018. április 16. 18:45

Az Együtt egyetlen parlamentbe jutott képviselője is külön folytatja. Mármint a saját pártjától külön. A Sztárklikk úgy értesült, hogy Szabó Szabolcs élénk tárgyalásokat folytat a DK-val, valamint az LMP-vel is arról, hogy melyik ellenzéki párt parlamenti frakciójába üljön be.

Persze a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségének tükrében túl sok jelentősége nincs, hogy a csepeli körzetet elhódító Szabó melyik széket kapja majd a parlamenti patkó baloldalán, azért érdemes felidézni vele kapcsolatban néhány apróságot.

Az Együtt színeiben politizáló Szabó Szabolcs azután nyerte meg Budapesten a csepeli egyéni választókörzetet, hogy a jobbikos indulót leszámítva egyedüli jelöltként állt szemben a fideszes Németh Szilárddal.

Sokáig úgy tűnt, Németh nevethet a végén, ugyanis Szabó és az Együtt mellett intenzív kampányt folytatott a kerületben a felmérések szerint esélyesebb jelöltet állító MSZP is. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó végül visszalépett, mivel Szabó és pártja, az Együtt makacsul tartotta magát ahhoz, hogy neki kell állva maradnia, hiszen ő 2014-ben már legyőzte a rezsibiztost.

Mivel Szabó négy éve is úgy nyert, hogy egyetlen ellenzéki jelöltként indult a csatába Németh Szilárddal szemben, hónapokkal az idei választás előtt is megkereste a DK majd az MSZP is azzal, hogy vállalja fel a jelölését, és legyen ismét a demokratikus ellenzék közös jelöltje.

Szabó mindkét párt ajánlatát elutasította, mondván: ő most ebben a formában nem tud hátat fordítani a pártjának. Azaz jelezte, hogy számára árulással érne fel, ha az Együtt színeit feladva jutna az Országgyűlésbe. De akkor miért tárgyal most arról, hogy akár a DK, akár az LMP képviselőcsoportját erősítse?

Magyarázat lehet, hogy az Együtt, miután nem érte el az egy százalékot sem, most közel 200 millió forint kampánytámogatással tartozik az államnak. Mivel a törvény szerint a pártok vezetése felel a támogatásokért, Szabó pedig tagja volt az Együtt ötfős elnökségének, rá is jut közel 40 millió forint a 200-ból.

Ráadásul a bukás után azonnal lemondó Juhász Péter elnök után Szigetvári Viktor választmányi elnök azt is kijelentette, hogy ebben a formában ennek a pártnak semmi értelme. Ezt, valamint a nyakába kapott több tízmilliós adósságot figyelembe véve mindjárt érthetőbb, miért keres magának új pártot, miért kötne külön alkut az Együtt egyetlen állva maradt képviselője.

Forrás: Sztárklikk
Szerző: Konczik Márton