Szanyi Tibor kötelezővé tenné a szavazást

2017. September. 21. 18:55

Az MSZP európai parlamenti képviselője kötelezővé tenné a választáson való részvételt, erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. Saját pártja nem osztja ezt az álláspontot, és a politikus saját véleményének tartja.

Nem lehet most megmondani, hogy mekkora egy párt támogatottsága, az a választás napján dől majd el - fogalmazott Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint minden választópolgárnak le kellene adnia a voksát.

"A választási szituáció az, amikor el kell döntenem, hogy elmegyek-e szavazni, vagy sem.
Nota bene, én kötelezővé tenném a szavazást" - mondta Szanyi Tibor.

Az InfoRádió megkereste az MSZP-t, hogy a választáson való kötelező részvétel tekinthető-e a párt hivatalos álláspontjának. A szocialisták sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy ez Szanyi Tibor saját véleménye,
az MSZP nem támogat semmiféle ilyen elképzelést.

Az európai parlamenti képviselő egyébként arányszámot is mondott arra vonatkozóan, hogy a szavazók hány százaléka dönt a választás napján.

"Az emberek húsz százaléka ott, az urna mellett dönti el, hogy hogyan akar szavazni. Ez egy empirikus ökölszabály. Mindez azt is jelenti, ahogy közeledünk a választás felé, egyre inkább komolyan gondolják az emberek a szavazást. Ha az lesz a tét, hogy rajta is múlik, Orbán megy-e, vagy marad, akkor másképp fog szavazni, mint egyébként a szíve, lelke szerint" - mondta Szanyi Tibor.
Forrás: InfoRádió / Sztárklikk