Tovább fideszesíthetik a bíróságokat

2018. április 17. 11:42

Az év elején indult új polgári (és közigazgatási) perrendtartás körüli zavarok vélhetően nem emelik az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének, Handó Tündének amúgy is romló megítélését.

A Népszava megírta, mára nemcsak az igazságszolgáltatás szereplői, de a kormánypártok is elégedetlenek Szájer József feleségének munkájával. Erre utal, hogy a lap informáci szerint több, Trócsányi László igazságügyi miniszter tárcája által készített tervezet jár körbe a bírák között. Ezek között van olyan, amely en bloc megszüntetné az OBH-t és a minisztérium alá rendelné a teljes bírósági igazgatást.

Az elmúlt időszakban kétharmad hiányában ezek az iratok tervezetek is maradtak, ám a mostani ciklusban a Fidesz-KDNP minősített többsége birtokában már módosíthatja az amúgy épp általuk megálmodott bírósági rendszert, illetve a releváns törvényeket. Erre valószínűleg megvan a szándék is, hiszen a közelmúltban számos kormánypárti politikus bírálta a bíróságok egyes ítéleteit, különösen az úgynevezett elszámoltatási perekben született felmentő ítéleteket, de a választási ügyekben hozott, számukra hátrányos döntéseket is kifogásolták.

 

Forrás: Népszava / Sztárklikk