Tragédia! Hoffmann Rózsa visszavonul

2017. December. 05. 19:13

Visszavonul Hoffmann Rózsa a KDNP politikusa, volt oktatási államtitkár, így neve már nem szerepel majd a Fidesz-KDNP országos választási listáján, nem lesz parlamenti képviselő a választások után.

Emberek milliói marasztalnák Hoffmann Rózsát, hiszen a jövőben is szükség lenne a szakértelmére, de ő már időben jelezte, ha betölti a 70. életévet, nem politizál tovább, visszavonul.

Vidékre költözött, és már egy kicsit fárasztó volt számára a rendszeres utazás, nem csak a parlamentbe, hanem az Európa Tanács strasbourgi székhelyére is.

A politikus 2010 júniusától 2013 februárjáig a humán csúcsminisztérium oktatásért felelős államtitkára volt. Vezetése alatt - 2010 augusztusától - kezdődött az állami szerepvállalás jelentős növelése az oktatás finanszírozásában, az önkormányzati iskolák egy részének állami kezelésbe vétele Orbán Viktor "évtizedes álma" alapján. De az új pedagógusi életpálya-modell kidolgozása is Hoffmann Rózsa nevéhez kapcsolódik. A diáktüntetések idején a posztot szétválasztották, a felsőoktatási államtitkár Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora lett, Hoffmann Rózsa pedig a köznevelésért felelős államtitkár a 2014-es választásokig.
Forrás: Sztárklikk