Tuzson Bencének elfelejtettek szólni, hogy beengedtek 1300 bevándorlót

2018. January. 23. 10:01

A kormánynak erkölcsi és politikai kötelessége fellépni a migráció és az azt szervező, finanszírozó szervezetek ellen - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence kifejtette: a kormánynak erkölcsi feladata, hogy garantálja az emberek védelmét. Emellett a magyarok népszavazáson és nemzeti konzultáción keresztül is kötelezték a kormányt a cselekvésre, ezért született meg a "Stop Soros" törvénycsomag.

A tervek szerint a csomag három ponton lép fel a migrációt szervező és finanszírozó szervezetek ellen: regisztrációs és illetékfizetési kötelezettséget ír elő, valamint lehetővé teszi, hogy a szervezésben vagy finanszírozásban részt vevő embereket kitiltsák a határ közeléből - ismertette az államtitkár.

Hozzátette, lehet tiltakozásra számítani a javaslat ellen, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell hátrálni.

Tuzson Bence a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a "Stop Soros" csomag egy átgondolt javaslat, amely illeszkedik a magyar jogrendbe. Ugyanakkor várják az emberek véleményét, a törvénytervezet szövege elérhető a kormany.hu oldalon.

Azt szeretnék, ha minél előbb törvény születne a javaslatból, mert a védelmet nem lehet halogatni - fogalmazott az államtitkár.
Forrás: Sztárklikk