Visszatér a Tungsram 

2018. February. 15. 04:00

Egy olyan cégnek adhatják el a GE Európa, Közel-Kelet, Afrika és Törökország régióbeli fényforrás üzletágát, valamint a cég globális autólámpa-üzletágát, amelyet a GE Magyarország korábbi elnöke vezet – jelentette be a cég.

Ha megvalósul az üzlet, az így létrejövő új vállalat egy átmeneti időszakban használhatná majd a GE Lighting márkanevet, ezt követően pedig felveszi a Tungsram-csoport nevet – írja legfrissebb számában a HVG.

A GE több mint 4000, döntően magyarországi munkavállalót, 5 magyarországi gyárat (Budapesten, Nagykanizsán, Kisvárdán, Zalaegerszegen, valamint Hajdúböszörményben), illetve régiószerte kereskedelmi irodákat és egyéb ingatlanokat adna át a vevőnek.

A tranzakció 2018 közepéig zárulhat le. A magyar szervezet és a telephelyek akár már április elejére átkerülhetnek a reménybeli új tulajdonoshoz – ígérte a cég.

A fényforrás üzletág a régiónkban hagyományos fényforrásokat és LED-lámpatesteket forgalmaz. Az autólámpa-piacon is fontos szereplőről van szó, és itt nagy a magyar érdekeltség: a vállalat autólámpáit Magyarországon gyártják. Tavaly, amikor kiderült, hogy a GE felhagy a fényforrás gyártásával, az is felmerült, hogy az állam venné meg a GE Lightningot.

Forrás: HVG