A nap, amikor Orbán voltam

2018. április 7. 16:40

Tegnap 10 percig én voltam Orbán.

Az úgy volt, hogy pénteken sem lelkierőm, sem időm nem volt végighallgatni Orbán székesfehérvári kampányzáróját. Helyette megpróbáltam magam végiggondolni, ugyan mit mondhat majd, és egy rendezvényen még a megszólalása előtt elő is adtam elképzelt szónoklatát. A híradásokból úgy látom, bejött. Sőt: Orbánabb voltam Orbánnál.

Íme tehát Orbán megelőlegezett fehérvári beszéde, amikor én voltam ő:

„Híveim! Magyarok! Fegyverbe! Nyeregbe! Mindnyájan. S külön Semjén Zsolt. Jó, én egy kicsit hülyén festenék a lovon, de Zsolt, azért te sem vagy mindig százas!  Az istenért, legközelebb ne pont a Mikulás szarvasát lődd ki, órákig kellett nyugtatnunk a kisunokámat, hogy a húsvéti nyuszi azért megúszta.

Mindegy, a lényeg, hogy itt vagyok. Közétek jöttem, a nép közé. Azt is kell néha. Helló Röfi. Vagyis inkább helló magyarok, hajrá Magyarország! Ismerős és szeretett helyre jöttem. Nemcsak a szülőföldem ez, de az egész megye már majdnem az enyém. Mármint Lőrincé, de az mindegy, meg egy kicsi a vejemé is. Itt jó igazán énekelni a Fehérvári huszárokat, akik sok kislányt meghágnak.  Vagyis nem! Azok a migránsok, ebből az alkalomból tisztelettel üdvözlöm honfitársnőinket is. Mert mi magyarok, ilyen különleges nemzet vagyunk: férfiak és nők. Semmi gender, semmi Brüsszel, semmi ENSZ! Stop Soros, nehogy kihagyjam. Mi, magyarok, megállítjuk! Énmagyar, megállítom.

Mert mi megvédjük a kereszténységet. Jó, a pápát nem, de mindenkit nem lehet. És a családokat is megvédjük. Könnybe lábad a szemem, hogy ez a Kósa mennyire szereti az édesanyját! Igaz, újabban mindig könnybe lábad, ha megszólal. Megvédjük Fejér megyét is! Sőt: lehet, hogy ide teszem a fővárost. Elvégre Székesfehérvár koronázóváros: idehozatom a koronát is. Hátha újra szüksége lesz rá valakinek. Van is ötletem, kinek.

Kampányzáró van, de ne ijedjetek meg: ha maradok, a kampány sosem zárul le. És a háború sem. Elő a zászlókkal! Kard ki kard!  Majd csak ha még egyszer azt üzenem, addig ne hadonásszatok itt az orrom előtt vele.

Ja, hogy ilyenkor még ígérni is szoktam valamit? Mit ígérjek? Megvan! Idáig meghosszabbítjuk a kisvasutat. Ezt kívánja a nemzeti hagyomány. Már a tihanyi alapítólevélben is benne van: fehérü váru hodu utu reá! Csak éppen elfelejtették azt is odaírni: kisü vasutu! Mert hadi út, az lesz. Hadi út lesz az egész megye. Az egész ország.

Hogy mi legyen még? Legyen világosság! Nem mondtam még, a vőmnek van is egy remek ajánlata? És lesz még bőség, gazdagság az egész nemzetnek.  Persze, majd egyszer nektek is, de velem kezdjük, csak azért, mert valóságos szent vagyok, és azoknak maguk felé hajlik a keze. Ti egyelőre harcoljatok! Ez a harc lesz a végső! Ja, hogy ez egy másik nóta? Nem baj: stop Soros!”

Szerintem én vagyok a jobb. Az igazi Orbán azért hozzám képest egy kicsit fel van vizezve.

Szerző: Lendvai Ildikó