Boltvezető Viktor és Kasszás Lőrinc a két sztár

2018. május 13. 10:00

Sokan hideglelést kaptak már Kasszás Erzsi reklámfigurájától is, hát még utódjától: Boltvezető Icukától. Tévednek. Szerepükben mély kormányzati allegória rejlik, nem hiába a Fidesz közelében melegedő CBA hirdeti velük üzleteit. Ők pedig ösztönösen is ráéreznek a kormánypolitika háttérmozgásaira. Hiszen ahogy Kasszás Erzsi eltűnt a színről, ugyanúgy mondott le polgármesteri tisztéről Mészáros Lőrinc, akit a miniszterelnök pénztárosának, kasszásának tartanak.

Megunta a nyilvánosságot, azt, hogy örökösen újságírók kérdezgetik az üzletről. Amiről csakis Kasszás Erzsi dala tehetett: "nyugodtan kérdezhetsz is"- énekelte ő roppant elhamarkodottan a vevőknek. Kasszás Lőrinc tehát a jövőben az üzlet hátsó traktusában intézi ügyeit.

Nem úgy az igazi sztár: a Boltvezető. Nem Icuka, hanem Viktor. Ő kijött irodájából, és személyesen mutatkozik meg a bolt közepén. Mint elhangzott: az új ciklusban most már közvetlenül irányítja, és nemcsak politikailag vezeti az üzletet.

Illetve a kormányt. Mostantól ő nemcsak Orbán, hanem egy személyben Lázár is. Majd bolond lesz hagyni, hogy valaki boltvezetői székére törjön!

"Az odafigyelés nálunk az alapja"-dalolja Boltvezető Icuka, és nyomában Boltvezető Viktor gyorsan kerített maga alá egy hírszerző központot is. Van új, a réginél még engedelmesebb csapata is, új kormány, új frakció. Utóbbit Kocsis Máté vezeti, aki még polgármester korában új kerületi polgárőrséget hozott létre. "Jófiúk Kommandó" volt a neve, de tényleg.

Kíváncsian várjuk a táncot lejtő Boltvezető Icuka ténykedését, mögötte a Jófiúk Kommandóval. Csak közben Kasszás Lőrinc a háttérben ki ne pakolja a teljes raktárt!

Szerző: Lendvai Ildikó