Ha nagy leszek, Fidesz-választmány szeretnék lenni

2018. January. 20. 19:34

Ha az ember Fidesz-választmány, akkor minden kívánsága teljesül, és milyen gyorsan! Kedden hoztak egy választmányi határozatot, hogy irgum-burgum, most aztán a kormány fejezze be a babérokon való heverészést, és "akár törvényi úton is korlátozza a Soros-hálózat bevándorlás-szervező tevékenységét és további terjeszkedését."

Csak egyet kellett aludniuk, (nyugtalan éjszaka lehetett), és szerdára a kormány már össze is szedte magát.

Döntöttek: törvény lesz, "Stop Soros". Hipp-hopp, csiribú-csiribá, csütörtökre meg is volt a törvénytervezet, Vagyis inkább csiribú, mint rendes törvény, mert jogilag semmi sem stimmel benne, tele van ellentmondásokkal, a szövege zavaros és érthetetlen, olyan uniós rendeleti cikkelyre hivatkozik, ami nincs hatályban, de legalább nem is ideillik.

Mindez persze csak a sietség miatt lehet, nem akarták váratni azt a szegény választmányt, már nagyon nyűgös volt a kicsike, még a végén földhöz veri magát, a törvényért sikoltozva. Az, hogy a tervezet több pontja megfejthetetlen, nem tudni, kikre vonatkozik és főleg miért a kilátásba helyezett pénzsarc, lefokozás, kitiltás és egyebek, különben sem számít. Nem is nekünk kell érteni, hanem egyedül Polt Péternek, az meg úgyis tudja, merre van az előre. Ha egy gyanús civil közösség nem jelenti fel magát önként mint a migráció (akár "egyéb módon", bármit jelentsen ez) segítőjét, akkor az ügyészség dönti el ezt helyette, és jöhet a bünti. Jobb, mint a pallosjog.

Sajnos a választmánynak még egy kicsit türelemmel kell lennie, mert a törvénytervezetről előbb 3 hetes "társadalmi vita" van. Azt nem tudom, miben különbözik a társadalmi vita a nemzeti konzultációtól, de csakis annál alacsonyabb fokozat lehet. Először is, mert a "nemzet" mindenek felett (a "társadalom" valami kevésbé értékes libsi kategória), másodszor is, mert a javaslat máris kész felhatalmazásként hivatkozik a legutóbbi nemzeti konzultációra, sőt az érvénytelen népszavazásra is.

Addig is, amíg a választmány pattanásig feszült idegekkel tűkön ül és vár, érdemes tanulmányozniuk a Stop Soros forrását. Egy éve Macedóniában indítottak "Stop Operation Soros" mozgalmat, a korrupt miniszterelnök (állítólag orosz ötletre) ezzel a kampánnyal próbálta megmenteni magát. Csak sajnos aztán mégis megbukott a választáson.

Na persze, ott nem volt Fidesz-választmány.
Szerző: Lendvai Ildikó