Polt Péter hülyét csinált szegény Szijjártóból

2018. január 7. 14:31

És még mondja valaki, hogy nálunk az ügyészségnek a kormány dirigál! Ugyan már. Amikor kiderült, hogy a baltás gyilkos kiadatásakor az azeri miniszterelnökhelyetteshez, Orbán tárgyalópartneréhez kötődő cégeken át dollármilliók érkeztek Budapestre, Szijjártó "hazai és nemzetközi vizsgálatot" emlegetett.

Természetesen azért, hogy tisztázza a kormányt a "sumák" vádak alól...

De a mi ügyészségünk nem tűri, hogy dróton rángassák! Először azt felelték egy képviselői kérdésre, hogy "nincs hivatalos tudomásuk" az ügyről. Az atv-ben az egyik prominensük magyarázatképpen közölte: "nem olvasok újságot".

Erre ellenzékiek és újságírók hivatalos feljelentéseket tettek, utóbbiak cégpapírokkal, bankszámlakivonatokkal ellátva.

Már itt is a válasz: az ügyészség minden feljelentést elutasított, nem lesz vizsgálat. De ez jó hír! Nekünk van a világon a legeslegfüggetlenebb ügyészségünk. Még egy miniszterből is bármikor hülyét csinálnak.

Előtte az Európai Parlamentben a fideszes képviselők nemmel szavaztak egy olyan indítványra, amely az Európába küldött titokzatos azeri pénzek (kenőpénzek?) útjának kivizsgálását javasolta. Újabb blama szegény Szíjjártónak. Pedig mennyire akarta azt a vizsgálatot!

Kezdek aggódni a kormány tekintélyéért. Ez a karakán Polt Péter és az önérzetes fideszes képviselők, bocsánat a kifejezésért, de tojnak a fejükre.
Szerző: Lendvai Ildikó