Szomorú, milyen szűkös a Fidesz képzelőereje

2017. December. 22. 07:08

Be vagyok kerítve. Elől, hátul, oldalt, mindenütt ingatlanbonyodalmakkal szembesülök.

Az ablakon kinézve rálátok arra az egész háztömbnyi, banki csodapalotára, amit még az első ciklus kormányától kapott meglévő székházán felül felesben a Fidesz és az MDF. Egy percet sem töltöttek benne, rögtön eladták. Rossznyelvek akkor a sajtóban azt rebesgették, a pénz egy része Simicska jóvoltából valahogyan az Orbán-bányák induló tőkéjévé vedlett át.

Előttem ez a hatalmas épület, mögöttem viszont a tévéhíradóban éppen azt mondják, több ellenzéki pártra rótt a választás előtt serény munkába kezdő ÁSZ többmilliós pénzbüntetést, mert noha már eddig többször rendben találták, véletlenül most jöttek rá, hogy szerintük túl olcsón bérelnek irodát.

Ezen most éppen itthon, az 5. kerületben elmélkedem, ahol számolatlanul kótyavetyélték el az ingatanokat Rogánék és utódjaik.

Mellettem az újság, azt olvasom benne, hogy a Várban a polgármester szinte minden volt és jelenlegi családtagja, plusz Garancsi és más üzleti barátok bagóért bérelnek az önkormányzattól helyiségeket, lakásokat.

Azért szomorú, milyen szűkös a Fidesz képzelőereje. Nem bír semmi újat kitalálni. Kizárólag olyannal képes megvádolni ellenfeleit, ami a saját bűnlajstromában is szerepel. Ott pedig a BTK szinte minden tételére találunk példát, talán csak az orvhorgászat, a férfiúi nemiszerv nyilvános mutogatásával megvalósuló közszeméremsértés valamint a tiltott kutyaviadalok rendezése hiányoznak. Egyelőre.
Szerző: Lendvai Ildikó