Ostobák vagyunk?

2018. február 6. 12:52

Végtelenül leegyszerűsített világot tár elénk a Fidesz, a migrációs paravánt, miközben a paraván mögött a lopások, csalások, hamisítások zavartalanul zajlanak. De hagyjuk most ezeket, jóllehet nem szabadna hagyni, még akkor sem, ha a magyar társadalom tagjait, úgy tűnik, a legcsekélyebb mértékben sem érdekli.

Nem érdekli, ha Kósa mama idős korára sertéstelepet vásárol, állami pénzből, és közben Kósa államtitkár felesége szintén komoly pályázati pénzhez jut, és persze kölcsönösen megvédik egymást, szép példáját adva annak, hogy holló a holló szemét nem vájja ki.

Mégis, most, maradjunk ennél a leegyszerűsített világnál, amelyet a Fidesz elénk vetít, immár minden lehetséges fórumot és költségvetési pénz megmozgatva; klasszikus példáját adva a tiltott pártfinanszírozásnak. Ám ez olyan tiltott pártfinanszírozás, amely az Állami Számvevőszéket nem érdekli; hogy is érdekelhetné, amikor a szervezet elnöke lényegében Orbán Viktortól nyerte el a pozíciót.

A bevándorlással kampányol ma már a kormány, a Fidesz, és lényegében erre a sínre állította rá az országgyűlést is a kormányzó párt. Hamarosan - bőven már a kampányidőszakban - törvénytervezet kerül a T.Ház elé, amelyről csak a szóismétlés elkerülése végett írom azt, hogy T.Ház, mégpedig a Stop Soros törvényt fogja áterőszakolni a Fidesz.

Ha lassan is, de csak eljutok mondandóm lényegéig, a végletekig lecsupaszított, ugyanakkor mélyen manipulált világképig, amelyet elénk tárnak, ránk erőltetnek a "fiatal demokraták". Hollik István volt kijelölve, hogy ezt előadja, feltehetően a Finkelstein örökség részeként. Azt találta mondani a szóvivő, hogy a mai Magyarország pártjai két részre oszthatók: az egyik oldalon áll a nemzeti párt (lehet, hogy pártokat mondott, beleértve a KDNP-t is, de ezt ne vegyük komolyan), a másik oldalon pedig a bevándorlást támogató pártok.

Holliknál, Orbánnál ez ilyen egyszerű. Nem számít, hogy már maga az állítás is hazugság, hiszen ma már nincs olyan párt, amely ne közölte volna: nem bontja le a kerítést, és nem akar Magyarországból bevándorló országot csinálni, de az sem számít, hogy egy ilyen mondattal mennyire lebecsülik a magyar lakosságot. Azt üzenik vele: akkor csapunk be benneteket, amikor csak akarunk. És, mit tesz Isten, folyamatosan be is csapnak.

Úgy látom: eredményesen. Most már csak az a kérdésem, hogy ennyire egyszerűek, vagyunk, mint amilyennek a Fidesz lát bennünket?


Szerző: Németh Péter

Forrás: Sztárklikk