Pelikánok, Sorosok

2017. December. 19. 08:08

Tudom, hogy minden egyes betűvel, minden egyes mondattal, minden egyes írással, amely Sorosról, menekültekről szól, az ő kottájukból játszom. Ők ugyanis pontosan erre számítanak; mai szóhasználattal élve ők mediatizálják a témát, mi meg híven követjük őket.

Igaz ugyan, hogy nem pont azt írjuk, amit ők akarnak, de hát arra ott van nekik a temérdek, uralmuk alá hajtott média, így aztán tökéletesen elégedettek azzal, ami ezen a csenevész oldalon születik. Arról beszélünk, amiről ők akarják, hogy beszéljünk. Tudják, afféle Gábor Zsazsa attitűd ez; minden, hogy mit csak rólam írjanak. És m i pontosan ezt tesszük.

De, ha ilyen pontosan látjuk, hogy milyen manipulációval állunk szemben, akkor miért tesszük meg nekik azt a szívességet, hogy a kedvükben járunk. (Nem is értem, miért váltottam át egyes számról többes számra...)

Hiszen tehetnénk úgy, mint aki tudomást sem szerez a létezésükről, átnézünk a fejük felett, el sem hangzottként viszonyulunk a közléseikhez.

Igen, lehet, hogy így kellene tenni, de éppen ez a dolgok rákfenéje: annyi hazugságot zúdítanak ránk, hogy azt már ép ésszel nem lehet kibírni, muszáj megszólalni, elővenni vékonyka hangunkat, hogy legalább ez a frekvencia is eljusson néhány érzékeny fülű emberhez.

Voltaképpen a tehetetlenség szólama ez; lényegében annak a bevallása, hogy az a gyűlölet-kampány, ami ránk zúdul agyonnyom bennünket, de mégis úgy teszünk, mintha párbajképesek lennénk.

Nem vagyunk azok. Elképesztő apparátussal vonultatják fel a teljes fegyverzetüket, és amikor már azt hisszük, ellőtték az utolsó töltényüket, akkor elővesznek egy új fegyvert és azzal soroznak meg bennünket.

Most például a fideszes önkormányzatokat vetették csatába, sorra mocskolják be a karitatív civilszervezeteket, azt állítván - mint hétfőn Kósa Lajos tette -, hogy ezek mind a Soros ügynökei, most ugyan azt mutatják magukról, mintha segíteni akarnának a rászorulókon, de aztán majd hamarosan levetik álarcukat, hogy megvalósíthassák a Soros-tervet.

És tessék: csak leírtam megint ezt a bornírtságot, abban a naiv hitben, hogy lesz olyan olvasóm is, aki ugyan eddig bedőlt a Fidesz propagandájának, de most rádöbben, hogy alaposan becsapták. Nem, sajnos nem lesz ilyen olvasóm. Önmagunknak írjuk ezeket a sorokat; esélyük sincs arra, hogy általunk rádöbbenjenek az eddig megtévesztett tömegek, hogy a kormány rútul becsapja, fel- és kihasználja őket. Szegény Bacsó Péter, ha most forgatná le az aktualizált Tanú című filmet, újra csak dobozban maradna a szalag. Illetve rosszabb a helyzet: kifütyülnék.

Idő kell, várnunk kell; egyelőre csak Bástya elvtárs van, meg Virág elvtérs; Pelikán meg se született.
Szerző: Németh Péter