Cseh Laci megszerezte 150-ik bajnoki éremét

2018. március 29. 20:11

Cseh László pályafutása 149. és 150. ob-érmét is megszerezte az úszók debreceni országos bajnokságának második napján.

A 32 éves klasszis versenyző ráadásul aranyakkal gyarapította nem mindennapi gyűjteményét, miután előbb - holtversenyben Kozma Dominikkal - elsőként csapott a célba az 50 méter pillangó döntőjében, majd tagja volt az egriek 4x200 méteres gyorsváltójának is. 

A legrövidebb pillangószámban negyedikként végzett a 18 éves Milák Kristóf, aki a szerdai nyitónapon junior világcsúccsal nyert 200 méter pillangón. Csütörtökön sem maradt azonban érem nélkül az ifjú kiválóság, aki közvetlenül a "pille" fináléja előtt 400 méter gyorson ért be másodikként Bernek Péter mögött. Bernek, aki szerdán 100 méter háton diadalmaskodott, bravúrosan folytatta: a következő döntőben, 200 méter vegyesen is ő bizonyult a legjobbnak úgy, hogy a hajrában a szám klasszisát, Verrasztó Dávidot is befogta, és a célban megelőzte.  

A nőknél 400 méter gyorson a rendkivüli tehetség, a 2001-es születésű Késely Ajna korosztályos csúcsot elérve (4:05.61 p) megvédte címét, nagy harcban tartva maga mögött a szám olimpiai negyedik helyezettjét és Európa-bajnokát, Kapás Boglárkát. Előző nap, 800 méter gyorson éppen fordított volt a sorrend közöttük. 

A 200 méteres vegyes döntőjét kisebb meglepetésre az inkább mellúszásban jeleskedő Sebestyén Dalma nyerte Verrasztó Evelyn előtt, 50 m pillangón pedig Molnár Flóra akárcsak tavaly, idén is győzött.

Forrás: MTI / Sztárklikk