Elbukta a pert Katinka férje, Shane Tusup

2018. március 8. 11:03

Darren Ward-al, az Iron Aquatics úszóklub egykori trénerével minősíthetetlenül viselkedett Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon. Darren beperelte és nyert.

A klub egyik tulajdonosa, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka (28) amerikai edző-férje szemtanúk szerint halálosan megfenyegette és lökdöste skót kollégáját a medence mellett. Az ok: nem nevezte be a férfiváltót a versenyre.

– Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek! – ordította a jelenlévők szerint Tusup.

Az egyesület az incidenst követően megvált Wardtól, aki sérelmei miatt indított munkaügyi és személyiségi jogi pert. Előbbit a bíróságon kívül rendezték a felek, utóbbit azonban nem.

 A Blikk  megkereste a kirugott edzőt, aki elárulta: sokba kerül a pereskedés, ennek ellenére pénzt nem követel, csak azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Tusup és cége, az Iron Corpora­tion megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, a becsülethez és a jó hírnévhez fűződő – jogait.

A bíróság 135 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edző-férjét, eltiltotta őt a további jogsértéstől, és magánlevélben kell bocsánatot kérnie egykori kollégájától.

Forrás: Blikk / Sztárklikk