Fradi-sztár csapolja a sört Újpesten

2018. február 26. 13:00

Szokolai László 65 évesen sem szakadt el a focitól. Vasárnaponként a Fradi-öregfiúkkal vívnak „vérre me­nő” egymás közötti teremfocimeccseket.

Szokolainak az újpesti piac sarkán van lottózója, ahol italfogyasztásra is van lehetőség, de váltig állítja, fradista létére sose keveredett szópárbajba Újpest-drukkerekkel, akik betérnek hozzá iszogatni.

– Huszonhat éve vezetem a lottózót, olykor kétméteres, lila-fehérbe öltözött srácok néznek be hozzám, de nálam mindig angyali béke honol – mesélte a Borsnak a 65 éves, 12-szeres válogatott korábbi Fradi-csatár, aki a fejelések nagymestere volt. Ifjabb éveiben 73 centi magasra tudott elemelkedni a talajtól. Máig látható az interneten, amint Sturm Graz-szerelésben – mert abban a csapatban is focizott –, osztrák bajnokin egy beadás után hanyatt vetődve varrja be a labdát a léc alá.

Bevallotta, az edzősködésről végleg lemondott, noha a 16 és 17 éves magyar utánpótlás-válogatottak szövetségi edzőjeként jól teljesített. A játéktól azon­ban képtelen elszakadni, mindig szerelést ölt, amikor az öregfiú zöldek és fehérek öldöklő teremderbiket vívnak a Népligetben.

Forrás: Bors