Hosszú Katinka kitart Tusup mellett

2018. February. 02. 16:15

Szerdáig kellett leadni a Kiemelt Edzői Programban a támogatott edzők listáját, és eszerint továbbra is Shane Tusup a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzője, és ő kapja az egymillió forintos fizetést is.

Még tavaly ősszel megromlott Hosszú Katinka és Shane Tusup viszonya, karácsonykor maguk hozták nyilvánosságra, hogy válságban van a házasságuk, és azóta nem is az amerikai férj irányítja a háromszoros olimpiai bajnok edzéseit. Mindketten a Duna Arénában dolgoznak, de szinte sosem egyszerre.

Éppen ezért meglepő, hogy amint a 24.hu felfedezte, a Magyar Úszó Szövetség a 2018-as Kiemelt Edzői Programra a január 31-i határidőre Tusupot jelölte meg Hosszú edzőjének. Viszont csak akkor jogosult a hazai nettó egymillió forintos támogatásra, ha már nem készít fel olyan sportolót, aki feljogosítaná a kiemelt támogatásra.

"Hosszú Katinka eddig nem jelentette be, hogy mással készülne, így a Magyar Úszó Szövetség - ellenkező megkeresés hiányában - továbbra is Shane Tusupot tekinti Katinka edzőjének" - indokolt a lapnak Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke.

Az Iron Aquatics, Hosszú egyesülete pedig közölte: "A Magyar Úszó Szövetség a január 31-i határidőig leadta a Kiemelt Edzői Programban szereplők listáját. Hosszú Katinka edzője az ott szereplő személy, azaz Shane Tusup. A Iron Aquatics e tárgykörben nem nyújtott be a szövetség felé változtatási kérelmet."
Forrás: 24.hu / Sztárklikk