Hosszú Katinka: már nincs sok időm az úszásban

2018. május 7. 17:44

Háromszoros olimpiai bajnoknőnk exkluzív interjút adott az egyik szponzorának.

Hosszú Katinka a Huawei Technologies Hungary oldalán árult el egészen sokat az elmúlt fél év történéseiről. Háromszoros olimpiai bajnoknőnk elmondta, azzal, hogy az utóbbi időszakban az eredeti tervekkel ellentétben nem versenyzett, lényegesen több ideje maradt például olvasni, többet ment Bajára a szüleihez, többet találkozott a barátaival. Csupa hétköznapi dolgot csinált, amire a korábbi életmódja miatt nem mindig jutott idő.

"Úgy érzem, hogy fizikálisan és mentálisan is szükségem volt erre a szünetre. Bár nem egy előre tervezett, nagyon vidám szünetről volt szó, de attól függetlenül jókor jött" – fogalmazott a bajnoknő.

"Bár tudom, hogy már nincs sok időm az úszásban, de azt a rövid időszakot szeretném kiélvezni. Sokkal jobban érzem magam, ha úszom, edzem, készülök, pedig januárban egyáltalán nem voltam ebben ennyire biztos. Újraértékeltem az úszást! Szeretném a korábbi stratégiát folytatni, bár azt valószínűleg átgondolom, hogy hány versenyre és hova megyek el, mert néha sok volt, hogy öt héten át folyamatosan versenyeztem" - mondta Hosszú Katinka.

Az úszónő hozzátette: most épp az jár a fejemben – hisz a kihagyás miatt volt időm átgondolni, mit és hogyan szeretek –, hogy megtartok egyet-kettőt a kedvenc számaim közül és talán kipróbálok egy-két újat, mint új kihívás."

Katinka azt már biztosan tudja, hogy idén először a Mare Nostrum versenysorozaton áll rajtkőre júniusban, majd ezt követően természetesen az augusztus 2–12. között Glasgow-ban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon is ott lesz.

Forrás: Sztárklikk