Szívrohamot kapott a bíró Márton Anita versenye közben

2018. február 15. 17:28

Márton Anita 18,87 métert, a világ idei második legjobbját dobta a németországi Sassnitzban rendezett atlétikai versenyen, amelyen egy nem mindennapi esemény is történt. Amint azt olimpia bronzérmes súlylökőnk a DIGI Sport híradójának elmondta, szívrohamot kapott a bíró, ezért a versenyt egy időre felfüggesztették.

"A harmadik sorozatban pont én következtem, amikor a bíró rosszul lett, gyakorlatilag szívrohamot kapott. Emiatt 15-20 percre le is állt a verseny. Sok minden történt már velem az elmúlt évek során, de ilyen még nem, egy kicsit nehezen sikerült összekapnom magam utána” - nyilatkozta a Sport 24-nek Márton Anita.

"Ilyenkor nagy segítséget nem lehet tenni; ha az ember azt látja, hogy valaki az életéért küzd, az a lelkét mindenképpen megviseli” - mondta az esetről Márton Anita edzője, Eperjesi László.

A verseny végül jól alakult a magyar sportoló szempontjából. "Kezd alakulni az eredmény, ez is volt a terv, hogy ezen a németországi versenyen a 19 métert megközelítve szeretnék lökni majd. 18,38-at löktem az előző versenyemen, és egy lépcsőfokkal feljebb szerettünk volna lépni.”

Ez sikerült is neki, 18,87-nél idén csak Maggie Ewen volt képes nagyobbat dobni, az amerikai atléta 19,20 méterig jutott egy másik versenyen. "Én azt vártam Anitától, hogy 18,70 környékén fog lökni, egy kicsivel túlteljesítette, de ezért nem vagyunk szomorúak egyáltalán” - értékelt a magyar klasszis edzője. "A technikát mindig lehet javítani, mert olyan még nem volt, hogy valaki tökéletes technikát hajtott volna végre. Anitánál a csípőmozgáson kell javítani - ez határozza meg, hogy milyen pozícióból tudja elkezdeni a lökést."

Amennyiben az apró technikai dolgok a helyükre kerülnek, márciusban, Birminghamben akár megszülethet hazánk első női súlylökő világbajnoki aranyérme is, amire Eperjesi László szerint reális esély van. "Mindenképpen meg lehet (nyerni a vb-t), azt még nem tudjuk, hogy fognak lökni a többiek, de én azt hiszem, nagy esély van arra, hogy ez megtörténjen."

A vb előtt még lesz egy verseny. "A fedett pályás országos bajnokságot - a téli dobó ob-val együtt - február 24-én rendezik Szombathelyen, úgyhogy két hét múlva fogok újra versenyezni, addig edzőtáborozunk, illetve pár napig otthon is leszünk majd, és folytatjuk a felkészülést, hiszen a birminghami világbajnokságra időzítjük majd a formát."

Forrás: DIGI Sport – Sport 24 híradó