A sör a szexuális teljesítőképességet is javítja

2017. március 20. 09:35

A sörivók bizonyára örömmel hallják, hogy mellettük áll a tudomány: bebizonyosodott, hogy a kedvenc italuk javítja a szexuális teljesítőképességet. Persze a titokhoz hozzátartozik a mértékletesség...már, ami a sörfogyasztást illeti.

Kat Van Kirk szexológus szerint a sörivás négyféleképpen is segít jobb szeretővé válni - írja az Origo a Medical Daily és a brit Independent nyomán.

Először is, az alkoholban lévő fitoösztrogén révén megakadályozhatja a korai magömlést, ráadásul a sötétebb sörök már önmagukban is afféle afrozidiákumként működhetnek: növelik a nemi vágyat, és biztosítják a hosszabb, intenzívebb erekciót.

A bennük lévő vas ugyanis elősegíti a hemoglobin-képződést - márpedig ez szállítja a szervezetben az oxigént, ami javítja a vérkeringést.

Tudományosan bizonyított tény az is, hogy a sör javítja a szexuális állóképességet. A European Journal of Epidemiology számolt be egy vizsgálat eredményéről, amelyből kiderült: a mérsékelt mennyiségű sört fogyasztók körében 31 százalékkal alacsonyabb a szív és érrendszeri betegségek veszélye, mint a sört nem fogyasztóknál.

Ez azt jelenti, hogy a sörivók kisebb eséllyel kapnak szívrohamot vagy agyvérzést, és ha a piálás mellett még rendszeresen mozognak is, akkor a szívük tovább bírja a fizikai megterhelést.

Végük a sörben lévő probiotikumoknak és B-vitaminnak köszönhetően az általános egészségi állapot és az emésztés is javul, ami Van Kirk doktor szerint azt jelenti, hogy egy sör után a férfiak fickósabbnak érzik magukat.

A még jobb hatás érdekében Skóciában piacra dobtak idén egy új márkát. A "Zöld 50 árnyalata" többek között ginzenget is tartalmaz a szexuális étvágy felélesztésére, páfrányfenyőt (ginkgót), hogy "a vér a megfelelő helyekre áramoljon", valamint az ivarszerveket stimuláló damianát, amelyet már a maják is afrozidiákumként használtak.

Egy dolgot azonban nem felejtsenek el: a sör csak akkor használ az ágyban, ha mértékkel fogyasztják.