Ideje kezet mosni, Miniszterelnök Úr!

2017. April. 18. 13:11

"Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást, amikor rálőnek. Csak magának! És nem a lövöldözőket kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni, elismerni azokat, és működni hagyni." - mondta közel harminc éve egy Soros-ösztöndíjas fiatal, akinek a keresztneve Viktor.

Hiába kértük Jánost a múlt héten, hogy ne írja alá a CEU törvényt, mégis megtette. Nem felmentve őt a gyávaság vádja alól, de még ő is hozzáfűzte azt a véleményt, hogy párbeszédre, tárgyalásra szükség van.

Ezek után nem kell csodálkozni az elmúlt hetek tüntetéshullámán, hiszen az öregedő Fidesz hadat üzent a fiataloknak, hadat üzent az egyetemeknek, hadat üzent az Európai Uniónak és hadat üzent a civil társadalomnak. Mert ez a volt Soros-ösztöndíjas semmi olyat nem tűr el, ami nem tőle függ. Nem akarja, hogy ebben az országban legyen olyan egyetem, iskola, intézmény, ami nem tőle függ. Nem akarja, hogy legyenek olyan civil szervezetek, amiket nem ő pénzel. Nem akarja, hogy legyen valaki, aki számon kérheti rajta a szabadságot, az európaiságot és a demokráciát.

Az elmúlt hetek tüntetéshulláma annak a jele, hogy kezd betelni a pohár. Az emberek átlátnak a szitán.
Pontosan látják, hogy itt két világ áll szemben egymással: a tudás világa áll szemben a lopás világával. A teljesítmény világa áll szemben az uram-bátyám világgal. A demokraták világa áll szemben az ostoba önkény és hazug elnyomás világával. A szabadságszerető emberek világa áll szemben a Fidesz világával.

Egyre többen értik, hogy Sorosozással nem lesz több munkahely Magyarországon, migránsozásból nem lehet megélni. A Fidesz által terjesztett gyűlölettől nem lesz jobb az oktatás, nem lesznek jobbak a kórházak, nem élnek jobban az emberek.

Nem vagyunk félázsiai nép, Magyarország az Európai Unió értékközösségéhez, a fejlett nyugathoz akar tartozni. Ennek megfelelően az MSZP a civil társadalom és a CEU, valamint az oktatás szabadsága mellett kiálló, tüntető tömeg oldalán áll.

A volt Soros-ösztöndíjas háttérhatalmak szervezkedéséről beszél. De ki is épít itt idegen érdekeket szolgáló háttérhatalmat? Ki az, aki putyini mintára Putyin érdekében "puccsot hajt végre a saját népe ellen"? Pont a volt Soros-ösztöndíjas, kinek neve Viktor.

Mert kinek az érdeke az Orbán-Putyin paktum? Kinek az érdeke, hogy Magyarország harminc évre Oroszország adósává váljon egy soha meg nem térülő gigaberuházás révén? Magyarországé biztosan nem.

Kinek az érdeke az európai uniós egység bomlasztása? Magyarországé biztosan nem.

Kinek az érdeke, hogy a nemzeti konzultációs portál szoftverjében megjelenjen az orosz titkosszolgálatokkal együttműködő cég mérőkódja? Kinek az érdeke, hogy magyar választópolgárok adatai Oroszországba kerüljenek? Biztosan nem a magyar emberek érdeke.

Kinek az érdeke, hogy egyedülálló adatbázis jöjjön létre egy offshore-hátterű magáncégnél a magyar emberek és cégek közüzemi és bankolási körülményeiről? Ez sem a magyar emberek érdeke.

Annak a viszkető tenyerű úrnak (kinek neve Viktor) és társainak ezzel el kell majd számolnia 2018-ban. Minél előbb mossuk meg viszkető kezeiket, annál előbb kezdődhet a tisztulás.

Ideje kezet mosni, Miniszterelnök Úr!