Itt egy maffiamódszerekkel történő leszámolásról van szó

2017. March. 23. 10:59

Lassanként tisztul a kép. Amikor Hosszú Katinka kirobbantotta a Gyárfásék elleni botrányt, akkor azt írtam a Facebookra, hogy száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ez egy, a politika által megírt forgatókönyv első felvonása, amelynek célja az úszószövetség kormánypárti megszállása.

Az első perctől pontosan látszott, hogy itt egy dramaturgiailag lépésről-lépésre megtervezett hatalomátvétel zajlik. Mert nem akarják, hogy a százmilliárdos közpénzekből hatalmas csinadrattával megrendezendő világbajnokság fényében ne egy, a kormány által delegált vezetés fürdőzzön, és nem akarják, hogy olyanok is belelássanak a milliárdok sorsába, akikkel nem kötöttek vérszerződést.

És valóban, Hosszú Katinkáék elvégezték a rájuk bízott feladatot. Most pedig benyújtják a számlát, amely egyet jelent az újonnan épült úszóstadion kisajátításával, a többi úszóiskola működésének ellehetetlenítésével, a konkurens edzők munkájának nyilvános gyalázásával.

Mert ma már az úszósport is hatalmas biznisz, egymást követik a pénzes versenyek, az úszókat is hatalmas pénzekért lehet eladni. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy bármiben rokonszenveznék Gyáfásék módszereivel vagy ne lennék biztos abban, hogy szörnyű morál és légkör uralkodott korábban a úszósport világában.

Mindezt azonban el lehetett volna tisztességesen rendezni úgy hogy az valóban segítse a terület öntisztulását.

Itt azonban szokás szerint egyszerű maffiamódszerekkel történő leszámolásról van szó. És akkor eszembe jutnak a "Hosszú Katinka for president" hozzászólások...mert nálunk a közvélemény nehezen tanul, de könnyen felejt.
Szerző: Vásárhelyi Mária